27 Mayıs 2008 Salı

BOL MİSAFİRLİ BİR HAFTA


Ayakkabıları her zaman olduğu gibi ayağından çok elinde!

Hüsna&Elif


Elif&Melih
Doğduğundan beri neredeyse haftanın iki günü pazarda. Şimdiden bıktırdım çocuğu:)


Elif, yakışıklı Ferhan Tarık Abisiyle





Umut, biri gelince o kadar değişiyor ki, sevinçten ne yapacağını şaşırıyor. O sakin çocuk gidiyor bambaşka biri geliyor yerine. Şımarık haller hareketler.. Neyseki çok fazla sabır göstermem gerekmiyor, misafirlerin gitmesiyle de Umut eski haline dönüveriyor. Normal halinin bu olmadığı için ne kadar şükretsem az:)

O gün Ferhan Tarık ve Umut hopladılar, zıpladılar, ağaçlara tırmandılar,.. kısacası çoook eğlendiler.

Meğer ne güzel kremalı bisküviler varmış da haberim yokmuş. Ayıp yaw!Tıkıyorlar ağzıma bebe bisküvilerini...



Pazar günü 9 yıldır görüşemediğim bir arkadaşım bize geldi. Son görüştüğümüzde Umut 3 aylıktı ve arkadaşımın hiç çocuğu yoktu. Geçen süre içinde 3 çocuğu olmuş.(maşallah!) Bu da Elif'in yarı yaşında ama iki katı cüssede minik kızı Zeynep.

  • Geçen hafta Elif'in saçlarını kestirmek için kuaföre gittik. Kuaför, "ağladıkları zaman elim ayağıma dolaşıyor o yüzden küçük çocukların saçlarını kesemiyorum, kendi çocuklarımınkini bile başkaları kesti" diyerek bizi kibarca geri çevirince savruk saçlarımızla evin yolunu tutmak zorunda kaldık..
  • Birkaç gün emziği bulamadım bu kadar kısa bir sürede unutmuş emmeyi:) Sadece diş kaşımak için kullanıyor şimdi. En çok ihtiyacımız olan 5 ay kullanmış ve kendiliğinden zorlanmadan bırakmış oldu yani, çok şükür.
  • Ütü yaparken ütü masasına tırmanmaya çalışıyor ütülemeye çalıştığım kıyafetleri çekiştiriyor, masayı öyle bir sarsıyor ki ütü kafasına düşecek diye korkutuyor beni,.. Bu şartlarda ütü yapmak çok vaktimi alıyor ve bunaltıyor.

Yukarıda ütü yaparken yanıma gelmemesi için Umut'u engel olarak kullanmak istemiştim:) Ama bizim kız engele falan aldırmadı, zorlanmadan geçiverdi... Neredeyse düz duvara tırmanacak istediği kadar yan yatsın sıska Umut'u aşmak O'nun için işten bile değil tabii:)Bugün " hadi bakalım kolaysa benim üzerimden geç" dedim, yine banamısın demedi:P En yakın zamanda babasıyla da deniycem:) O'nu da geçerse "yuh artık!" ne diyim;)

16 Mayıs 2008 Cuma


UMUDİ İSYAN ETMEKTE ÇOK HAKLI

bu çekmece bitti sayılır, sıra bir üst çekmecede..

hmm, pantolondan başlayalım bakalıım..

ne uzun şeymiş yaw, çek çek çıkaramadım.

boşalt boşalt bitmiyor meret, ama pes etmek yok!

uğraştırdı ama bunu da hallettiiik işte..

içinde ne var ne yok göremiyorum ama sorun değil..

Üzgünüm Leyla!

13 Mayıs 2008 Salı



KIZIM BÜYÜMÜŞ DE...

Benimkiler de bu kadar uzarsa annem de böyle örer mi acaba?

Babasının Kırgızıstan'dan getirdiği keçeden yapılmış bu bebekle oynamayı çok seviyor. Oyuncak olarak malzeme hiç uygun değilse de çok sevdiği için kaldıramıyorum da. Ağzına götürürse diye oynarken gözüm sürekli üzerinde.




Zeka küpleri:)


Bu oyuncak sepetindeki (henüz oyuncak sepeti alamadığım için çamaşır sepetimizin birini oyuncak sepeti olarak kullanıyoruz:)) oyuncaklar tek tek çıkarılıp odaya saçılmazsa rahat edemiyor.


Çoraptan yaptığım bebekle oynarken..:)


İtiraf ediyorum, aslında oynamıyor:) Reklamlara dalmış neyi tuttuğunun farkında bile değil. Farkında olsaydı bacağından tutup arkaya doğru fırlatırdı.

Daha rahat kavrar, koluyla bacağıyla dişlerini de kaşır diye üşenmedim çoraptan bebek yaptım Elif Hanım'a, ama yüzüne bile baktığı yok.

Yüzüne bile baktığı yok dedim de, yüzü olmadığından mı oynamıyor acaba?:)))


Hemen kalemle bir kaş göz vs. çizeyim. Renkli bir elbise de dikersem belki hoşuna gider.

Pamuğu güzel yerleştiremediğim için bacaklar selülitli gibi olmuştu:)Böylece selülitler de kamufile olmuş olur:)

İşte gerçekleri yansıtan bir fotoğraf:)

Uyurken hariç dil nerdeyse sürekli dışarıda:(


ANNELER GÜNÜ



Anneler gününde ablam ve çocuklar hep birlikteydik. Önce çocuklar nereye gitmek istiyorsa götürüp istedikleri oyuncaklara bindirip tek tek eğlendirildi, sonrasında da güzel bir restoranda midelerimiz...!:)


Kebaptan sonra ihtiyacım oluyor da!:P


(ee, haklı! artık onun da iki dişi var)

Hümeyra&Elif Pazartürk'te

Geçen haftasonu Ankara'dan Hümreyra Teyzemiz geldi:) Vakit çok kısıtlı olduğu için doya doya muhabbet edip gezemedik:( Koştura koştura pazara ve gölete gidebildik sadece..

Elif'in dili son zamanlarda hep dışarıda olduğu için(umarım bu dönem çabuk geçer!) Hümeyra Teyzesi 'mantı' diye sevdi Elif'i:) Bir Kayseriliden de başka türlüsü beklenmezdi;)


Umut'un okulda benim için yaptığı anneler günü hediyesi


Bülent de akşam şarjlı el süpürgesi getirmiş:) Elif'in mama sandalyedinin, dolayısıyla yemek masanın altındaki kırıntılar ne kadar rahatsız ettiyse artık..

Bir de Hümeyra'dan anneler günü hediyesi olarak güzel bir eşarp aldım:)










2 Mayıs 2008 Cuma


SAÇLARA VEDA ETMEMİZE AZ KALDI







Esad Kıratlıoğlu, Einstein'dan sonra son zamanlarda Erkin Koray'ınkine benzettiğimiz saçlarıyla Elif Leyla:)
Havalar ısınır ısınmaz saçlarla vedalaşacağız inş.
ELİF YÜRÜTECİNDE

İçinde ağlamadan durduğu nadir anlardan..

Elif çok hareketlenmeye başlayıp beni çok yormaya, oynamak için evin kendisi için en tehlikeli olabilecek yerlerini bulup yüreğimi ağzıma getirmeye başlayınca emniyette olur düşüncesiyle yürüteç almaya karar veridim. İtiraf ediyorum bebekler için çok önerilen birşey olmadığını bildiğim halde bu sefer daha çok kendimi düşünerek aldım:( ilk günler sevdi ama çabuk sıkıldı Elif yürütecinden. O girmemek için ben zorla içine sokmak için savaş veriyoruz her seferinde.




Bu şekilde kullanmaya hiçbir itirazı yok.

'İçinde güvende olur, sürekli peşinden koşmam gerekmez, biz de rahat ederiz O da' düşüncesiyle almıştım ama ben bu yürüteci. ühü ühüü!

BEBEKLER ŞU TELEFONDA NE BULUYORLARSA..

Elif'i küçük bir teste tabi tuttum:)
Hoşuna gideceğini düşündüğüm renkli oyuncakları ve telefonumu odanın bir ucuna dizdim. hangisine yöneleceğini görmek için de Elif'i de biraz ilerisine bıraktım. Sonuç beni hiç şaşırtmadı.
Evirdi, çevirdi, attı, tuttu dakikalarca sıkılmadan oynadı telefonla.


telefonun yerini değiştirdim, sonuç değişmedi!

şööle bi oyuncaklara göz gezdirdikten sonra bizim kuzu yine telefonda karar kıldı.


sonuç hep aynı, hep aynı..:)

Bu testte oyuncak yerine kumanda, fotoğraf makinası, klavye,... vs. kullanılsaydı Elif bu kadar kolay karar veremezdi buna eminim :)

  • Son zamanlarda çok yorsa da doğduğundan beri en keyif aldığım dönem 8. ayından sonraki dönem. Eskisi kadar kucak istemediği, kulağımın dibinde durmadan ağlamadığı için eskisine göre daha kolay geçiyor günlerimiz çok şükür.
  • Mimikleriyle, hareketleriyle, çıkardığı seslerle son zamanlarda hepimizi çok güldürüyor:)
  • Birbirine yakın iki koltuğun birinden diğerine atlayarak geçiş yapabiliyor.
  • Hiçbir yere tutunmadan dengede durmaya çalışıyor. Ben de cesaretini, boyundan büyük işlere kalkışmasını hayretle izliyorum her seferinde. Ayına göre bayağı bir hızlı maşallah+ayına göre de çok minik olunca çok tuhaf geliyor görenlere yaptıkları:)