24 Mart 2008 Pazartesi



ÇOK AMAÇLI MAMA SANDALYEMİZ:)



Teyzesi, Zeynep'in mama sandalyesini getirdi geçen hafta.


Sandalyeden çok alttaki sepetini sevdik:)


Duyamıyorum anne daha yüksek sesle söyle lütfen; 'ne işin var orada çabuk çık!' mı diyorsun?



Tutunarak ayağa kalkma denemeleri yapmak ve diş kaşıyıcı olarak da ideal.


Bu sandalyedeyken dışarıyı seyrediyorum, (ah bir de camlar temiz olsa:P)


oyuncaklarımla oynuyorum,


insanlara tepeden bakabiliyorum;)


yemek yemek dışında herşeyi yapıyorum:)

BİRKAÇ GÜN SONRA


Mama sandalyemiz nihayet amacına uygun kullanıma geçti.

Artık aynı sofradayız


Ekmek yerken:)


Bakalımmm....

annem bu yeleği nerden almiiiş?


İnanmıyorum,bunu da mı teyzem almış?


E yok artık, ciddi olamazsın!


CURK CURKLU GÜNLER BAŞLADI





'Bi biberona alıştırabilsem...' derken Elif sonunda biberona alıştı. Hatta hiç elinden düşürmüyor. Alıştı da, iyi mi oldu kötü mü bilemiyorum. Biberon maması vermek için alıştırmak istiyordum ama sudan başka birşey içmiyor biberondan. Mideyi suyla doldurduğu gibi üst baş sırılsıklam oluyor


ÜÇÜ BİR ARADA





Havalar ısınınca her gün evimizin yanındaki bu parktayız inş.


AFİYET OLSUN :)




KEDİKIZ ZEYNO&KARAKUZU ELİF






Ablam küçük kızı Zeynep'e kedi kıyafeti hazırlamış. Elif'in çok ilgisini çekti. O akşam gözlerini Zeynep'den ayırmadı ve hiç kucak istemedi. İşe yarayacağını bilsem bir kedi kostümü de kendime ayarlayacağım:P




BANYO SONRASI


Bu günlerde en sevdiği şey banyo yapmak. Kuvetinden çıkmak istemiyor. Başını yıkarken bile sesi çıkmıyor. Sesi çıkmadığı gibi çok da eğlendiği her halinden belli oluyor. Ama banyo faslı bitince basıyor yaygarayı.

**********
Şubat 2008



14 Ağustos 2007


Bir haftalık dr. kontrolümüzde sarılığı sınırdaydı ve acilen fototerapiye alınmıştı. 24 saat hastanede kalmıştık normal değerlere düşmesi için:(


***********


* Geçenlerde Elif'e Kayahan'ın 'annesi onu çok babası onu çok herkesten onu çok severmiş...' ninnisini söylerken Umut hemen, 'anne yaaa' diye itiraz edince 'yaw çocuk kıskanmıyor diye bu kadar da düşüncesiz davranılmaz ki?' diye kendime kızıp bir yandan da işin içinden nasıl çıkacağımı düşünürken, Umut 'hani abisi onu çok severmiş...' dediğinde ne kadar rahatladığımı anlatamam:)

11 Mart 2008 Salı




YENİ CİCİLER:)




Babasının ABD'den kızına getirdikleri


YENİ HUYLAR







Son zamanlarda emziksiz uyumaz oldu. Uyumaya çalışırken emziğiyle oynamayı çok seviyor. Ama bu sefer de oynarken emziğinin çıkmasına sinirleniyor, ağlıyor:) Çıkarmasını önlemenin tek yolu da ellerinin dolu olması. Ben de oyuncak, çorap, ayakkabı ne bulursam tutuşturuveriyorum ellerine:)



Ama iyice uyuduğuna kanaat getirip 'oh beee nihayet uyudu!' deyip daha rahat uyuması için elindekileri -usulca da olsa- almaya çalışmamak lazım yine de. O minik gözler saatlerce kapanmamak üzere tekrar açılılabilir çünkü.



Son günlerde kulaklarını keşfetti. Çekiştirip duruyor:)



YENİ ARKADAŞ...


Elif&Asude


İlk ve tek arkadaşım Asude'nin Ankara'ya taşınacak olmasına çok üzülüyorum. Şimdi ben nerden arkadaş bulacağım:(



Cuma günü Elif, Betül, Özlem, Ebru(Çeto), Nursel, Sevil, Emine bizdelerdi. Ayaklarınıza sağlık arkadaşlar. Herşey için teşekkürler.

YENİ İMAJ:(






İhmalkarlığımın ve dikkatsizliğimin sonucu


:(((((((((((

Geçen cumartesi kuzuyla dolaşmaya çıktık. Gezdik tozduk.. Sonra ablam arabasıyla bizi evimizin önüne kadar bıraktı. Elif'i arabasına oturttum nasıl olsa evin önündeyiz, eve giriyoruz diye bağlama gereği de duymadım.

Ve sonuç:(((

Uzun uzun anlatmak istemiyorum berbat bir gündü! Allah korudu gerçekten. Ucuz atlattık çok şükür.

Allah birdaha yaşatmasın bize ve diğer bebişlere.



  • Doğduğundan beri bilinçsiz de olsa çok net 'anne' diyordu. Dünden beri 'baba' demeye başladı. Bence yine bilinçsiz:) Bilinçsiz de olsa babasını mutlu etmeye yetti.
  • Bulamaç şeklinde hazırlanan kahvaltıyı hiç yediremedim Elif'e. birkaç gündür sabahları minik ekmek parçalarının üzerine tereyağ, peynir, pekmez vs. sürüp vermeye başladım. Bundan hoşlandı. Hepsini toplasan normal bir lokma ya eder ya etmez ama olsun alışıyor:)
  • Ağlayınca oyuncak veriyorum eline susması için, eğer oynamak istemiyorsa bütün gücüyle fırlatıyor bana doğru sinirle. Galiba benim bu küçük cadıdan çekeceğim var:(
  • Emeklemeye başladı ama geriye doğru gidiyor, ilerleyemiyor bir türlü.